Graduation – Kanye uten krutt

Graduation – Kanye uten krutt

Kanye West ble nesten genierklært etter suksessen med debuten. Like mye av seg selv, som av andre, kan det være fristende å legge til. Uansett, han tilførte hip hop-sjangeren ny spenst og har blitt mye brukt som produsent, nå i det aller siste på Commons siste album Finding Forever.

Men: Artisten Kanye West makter ikke å holde seg like innovativ og spennende som han var på de to forrige utgivelsene. Dette er nemlig blitt et skuffende middelmådig album fra hans side.

Inspirasjonen fra klassisk Motown-soul, som var så tydelig tidligere, er nesten borte. De spennende og raffinerte arrangementene er erstattet med temmelig blodfattig hip hop, når sant skal sies. Flashing Lights og Barry Bonds er to hederlige unntak som man ønsker det var flere av. Kun en håndfull låter holder nemlig godkjent West-standard denne gangen. Det er 13 spor på albumet.

Kanskje kunne det ha vært spennende med en stilendring for West nå, men på denne platen har han kun oppnådd å miste mye av sitt distinkte uttrykk og særpreg. Ikke noe er verre enn det.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.