Scroll To Top

Maksimal moro

Artister: Sjangre: ,
Karakter

(Sentrum scene, Oslo, mandag 24. september 2007)
Foto: Magne Mellem Enoksen

Fotograf: Magne Mellem EnoksenSånn kan det i alle fall virke når Faithless drar i gang God Is A DJ under sin første norgeskonsert på lang tid. Hopping og klapping blant publikum helt bak i lokalet er ikke hverdagskost på noen konsertscener, men Faithless har funnet oppskriften på stemning. Fjorårsutgivelsen To All New Arrivals har ikke fått mye oppmerksomhet her hjemme, men de store, gamle hitene sørger for å sende stemningen i taket.

Faithless boltrer seg på tvers av flere sjangre både på cd og scene, og gruppa bruker bare tre låter på å vise sin bredde. Sister Bliss står for åpningen med instrumentalsporet Sweep. Maxi Jazz viser sin stemme når laidbacklåta Reverence følger på. Og på mesterverket Insomnia kombinerer Faithless både stor vokal og store melodier.

Fotograf: Magne Mellem EnoksenIngen skal beskylde den britiske gruppa for å opptre ensformig. Konserten byr på flere gjestevokalister og innslag av både gitarklimpring, håndtrommer og tøffe rockeriff. Spesielt en rocka versjon av Mass Destruction er en positiv overraskelse live. Faithless er likevel ikke like gode på alt gruppa prøver seg på, og enkelte rolige spor forsvinner litt for mye mellom høydepunktene.

Frelser menigheten
Men de nevnte dødperiodene glemmes fort når ensemblet på scenen drar til for fullt igjen. Sister Bliss kan dette med å dra sugende takeoff ut av synthene sine, og når Maxi Jazz hopper rundt på scenen i bar overkropp til Salva Mea, koker det igjen i salen. Det er dette Faithless kan best, og når gruppa drar i gang We Come One som avslutning, får de hele menigheten med seg.

Relaterte artikler:
Reverence
Sunday 8PM
Outrospective

Om skribenten

kommentarer