This Is The Life – Bittersøtt og fengende

This Is The Life – Bittersøtt og fengende

Amy MacDonald er en ny fremadstormende singer/songwriter fra Storbritannia, nærmere bestemt Glasgow i Skottland. Dette er en ung dame med en voksen stemme – en klassisk folkrock-stemme. 20-åringen blir ikke uten grunn jublet frem som ”den nye Katie Meleua” eller ”den nye KT Tunstall”.

Hun er selvsagt ingen kopi av noen av disse; hun er mer rusten og mindre glatt enn Meleua. Hun er mer tilbakelent og folk-preget enn Tunstall – i alle fall på plate. På listen over band Amy MacDonald er influert av finner vi også band som Travis og The Libertines. Det er en bittersøt stemming i låtene hennes som gjør at Amy blir interessant nok til å skille seg ut fra mengden.

Skal det trekkes frem noen enkeltspor er det naturlig å velge Let’s Start A Band. Den er både lystig og fengende, med en energi som får låten til å minne om Alanis Morissette. Definitivt en låt som gjør en glad for å ha møtt MacDonalds musikk.

Andre bidrag som stiller dette nye bekjentskapet i et ekstra godt lys er den melodiøse A Wish For Something More – der hun får vist frem sin stemmeprakt i full blomst. Og ikke minst den rolige Footballer’s Wife. Her harselerer hun med den britiske tabloidpressen – og sikkert også den norske om hun hadde sett en VG-forside.

Amy MacDonald finner ikke opp kruttet på nytt, og This Is The Life skiller seg ikke veldig ut mengden. Men innen det etter hvert så velfylte singer/songwriter-segmentet har hun fortjent en plass i solen og er definitivt et nytt bekjentskap å glede seg over.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.