Et budsjett som ikke rocker

Et budsjett som ikke rocker

Foto: Rune Mortensen

Forbundet er spesielt kritisk til at støtten til grasrota i norsk rock, altså klubber og spillesteder, ikke økes i budsjettet til den rødgrønne regjeringen.

– Klubbstøtteordningen ble innført som et prøveprosjekt på én million kroner i 2007, og i første søknadsrunde kom det inn søknader på hele 3.7 millioner kroner. Behovet for en økning til helårsarrangørene er enorm. Det er klubbene som er grasrota i norsk musikk, og bidrar til talentutvikling og levende lokalmiljøer, uttaler Larsson i en pressemelding.

Hun påpeker at heller ikke de regionale kompetansesentrene for rock, med unntak av BRAK i Bergen, har kommet inn i budsjettvarmen.

– Vi er lei av smuler fra de rikes bord! Til sammenligning får symfoniorkestrene alene en økning på 24,7 millioner kroner. Denne regjeringen, gjennom sitt eget kulturløfte, har en historisk sjanse til å utjevne den store forskjellsbehandlingen mellom sjangrene i norsk musikkliv. Det er skuffende at ”rockeministeren” ikke benytter denne sjansen, sier Larsson.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.