Hordaland – Ja til fylkeskommunen

Hordaland – Ja til fylkeskommunen

I en tid da mange politikere og synsere vil fylkeskommunen til livs, blir Professor PezHordaland nesten som et kampskrift å regne. På Hordaland finnes nemlig femten låter som på ulik vis hyller bandets hjemfylke.

Ved bruk av en god porsjon sjarm og humor og med naivistisk og oppløftende pop som ballast, fremfører de poptrudelutter om det aller meste som det vakre Hordaland kan by på.

Låtene har navn som The Hordaland Man, Papillon (Escape From Ulvenes Island), Masfjorden og Aeroplanes (Herdla Int. Airport) og gir alle et slags innsyn i Hordalands viderverdigheter. I tillegg kan man regne med at en låt som The Evil Entrepeneur har noen politiske undertoner i seg. Ellers varter de opp med en sang om kjendisordføreren Terje Søviknes fra kommunen Os i låten som ikke kunne få noe annet navn enn The Wizard Of Os.

Hordaland er sjarmerende produsert av Petter Folkedal som de fleste kjenner som Sergeant Petter og skulle du savne musikalske referanser er det mest nærliggende å tenke på svenske Billie The Vision And The Dancers, mest på grunn av blåserne og de naive tekstene og den like naive, men lystige popen.

Det er til tider en svært så sjarmerende plate bergensbandet har laget, men det skorter dessverre litt på låtene. Det er ikke alle sangene som er like vellykkede. Noen av dem er rett og slett litt for stillestående og andre litt for maniske – og det er i det lange løp begrenset hvor interessant det er for folk flest å høre en hyllest av Hordaland, selv om det selvsagt er verdens flotteste fylkeskommune

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.