Perfekt pop i praksis

Perfekt pop i praksis

Foto: Paul A. Nordal
(Sentrum Scene, Oslo – torsdag 11. oktober 2007)

Neil Finn og hans Crowded House har gledet popentusiastene der ute i over tyve år nå. En noe utvidet utgave av trioen fra 1986 inntok Sentrum Scene til stor jubel torsdag kveld.

Ved siden av Neil Finn er det kun bassist Nick Seymour som er igjen fra den opprinnelige besetningen. Dette la imidlertid ingen demper på stemningen i salen da årets versjon av Crowded House, som altså har gjenoppstått i år etter ti år i dvale, kom til Oslo med sine flotte og lett smittende poplåter.

Fotograf: Paul A. Nordal

Ivaretar pop-arven
Crowded House er først og fremst et popband konstruert etter den tradisjonelle pop-oppskriften. Kvaliteten er av ypperste sort og Finn og kompani har vært verdensledende innenfor dette segmentet i hele sin levetid. Ved siden av britiske Prefab Sprout, er dette bandet som kanskje aller best har ivaretatt arven etter The Beatles og The Beach Boys. Begge har vært sin generasjons største formidlere av det vi kan kalle rendyrket popmusikk.

Hvilken musiklaske retning de stammer fra kommer også svært tydelig i konsertutgaven av Crowded House. Likevel fremstår bandet som langt mer rocka i formen enn man kanskje skulle tro. I flere av deres velkjente hitlåter, deriblant World Were You Live, Something So Strong, Four Seasons In One Day og It’s Only Natural, viste Crowded House fra scenen at de er i stand til å tilføre låtmaterialet ekstra dybde og lekne mellomspill. Den rene popmagien ble tidvis omgjort til rocka pop-jam av solid kvalitet.Noe som virkelig kom til sin rett i fremførelsen av Hole In The River, som sikkert var nøye innøvd, men som fremsto som ren improvisasjon. Deilig!

Fotograf: Paul A. NordalTett og god kontakt
Snart 50 år gamle Neil Finn (som runder 50 i mai 2008, red. anm.) er fremdeles en låtskriver av solid kaliber. Noe ikke minst låtene fra årets comeback-utgivelse Time On Earth viser. Mannens vokale prestasjoner er heller ikke til å kimse av, for på Sentrum Scene sang han bedre enn noen gang. Ellers bør det nevnes at Crowded House-sjefen har en grunnleggende god og tett kontakt med sitt publikum. Både Finn og Seymour flørtet mye med tilhørerne i salen mellom låtene, og la med dette listen enda et hakk høyere for at kveldens konsert ble en stor suksess.

Settet som Crowded House serverte denne torsdagskvelden var en ren hitparade, krydret med låter fra årets utgivelse uten at de ble i overvekt. Publikum fikk med andre ord alt de ville ha, og mer til. Den opprinnelige delen av konserten varte bare i overkant av en times tid, men fansen fikk mer valuta for inngangspengene enn så. Etter to runder med ektranummer, hvor selvfølgelige slagere som Weather With You, Don’t Dream It’s Over og Better Be Home Soon naturlig hørte hjemme og ble mottatt til stormende jubel, takket Finn og kompani for seg etter å ha underholdt oslopublikummet i godt og vel to timer.

Denne artikkelen er også publisert hos ABC Nyheter.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.