I Am A Singer / Songwriter – Han andre Egil Olsen

I Am A Singer / Songwriter – Han andre Egil Olsen

I Am A Singer / Songwriter er altså Egil Olsens solodebut selv om hans forrige prosjekt Uncle’s Institution var et enmannsband. Så ulikt høres det ikke ut heller. Det er fremdeles snakk om naivistisk og minimalistisk pop med anstrøk av folk og små tilløp til rock som for eksempel på Same Old Fool.

Egil Olsen har et fint håndlag med melodiene og leverer tolv låter med fin popnerve som kun støttes av Egil selv på akustisk, eller noen ganger elektrisk gitar – og sunget av Olsen på hans sedvanlige naive måte. Tekstene er små betraktninger av eget liv og opplevelser. Selv om Olsen neppe er noen Dylan eller Townes Van Zandt – noen av tekstene er litt for banale til å gå hjem oss undertegnende – så fungerer de på sitt vis. Spesielt satt i forbindelse med Olsens personlige stemme og enkle melodier.

Låtkvaliteten er i høyeste grad varierende. Noen låter fungerer utmerket som for eksempel I Am A Singer / Songwriter, California, Same Old Fool og den eneste låten som Olsen ikke har skrevet selv, Little Green Apples, skrevet av Bob Russell og innspilt av artister som Acker Bilk, Eddy Arnold og Bobby Goldsboro. Andre låter mangler derimot nerve og fremdrift, og blir for ensformig i utrykket.

Egil Olsen har mange kvaliteter å by på og Singer / Songwriter er en fin men ujevn ”solodebut”. Hadde Egil Olsen derimot nøyd seg med å utgi en EP med dette albumets beste spor, hadde resultatet blitt betraktelig jevnere og bedre

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.