Battle Hymns For A New Republic – Sweet Home Alabama

Battle Hymns For A New Republic – Sweet Home Alabama

Plate Six fra Alabamas største by, Birmingham, må vel kunne kalles en gjeng med slitere. De har holdt det gående i over ti år som band i en lokal musikkscene som etter sigende har fått lite eller ingen oppmerksomhet utenfor statsgrensene. Det vil si frem til nå. I februar var det duket for både plateslipp og turné i England sammen med psychobilly-act Dan Sartain, og litt senere ble plata sluppet også her til lands.

Jada, du har hørt det før. Plate Six legger ikke skjul på at de har mye å takke Fugazi for. Samtidig glir At The Drive-In opp som den andre mest åpenbare referansen, hvor de beveger seg i grenselandet mellom indierock og post-hardcore, med mest trykk på sistnevnte. Og selv om det er lite som føles direkte nyskapende her, klarer Plate Six likevel å holde interessen oppe gjennom mesteparten av plata. De gjør på ingen måte skam på sine musikalske forbilder, og på sitt beste byr de på smarte låtstrukturer med smakfull instrumentering. Andre ganger går de seg litt for fast i sin egen formel, og virker litt slappe i fisken. Litt mer variasjon og intensitet hadde på ingen måte skadet her.

Når det er sagt, er det ingen tvil om at Plate Six har mye å fare med. Hvis indie/hardcorescenen i Alabama er så blomstrende som den sies å være, kan det være vel verdt det å grave litt på nettet hvis du er på jakt etter bra band som ingen har hørt om før. Plate Six er i alle fall et positivt, nytt bekjentskap.

Rune Aas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.