The Broken String – Indie med varme og sødme

The Broken String – Indie med varme og sødme

Bishop Allen er et amerikansk indie rock-band med røtter i Brooklyn, New York. De to faste medlemmene, Justin Rice og Christian Rudder brukte fjoråret på et særegent prosjekt som må kunne sies å gi dem status som vaskekte indie-band: de bestemte seg for å gi ut en EP for hver måned i 2006. Som tenkt, så gjort, og da året var over hadde de gitt ut tolv egenproduserte plater med hjelp fra diverse musikalske venner. Disse EPene heter – selvsagt – January, February, March osv.

Da året var omme kontaktet de plateselskapet Dead Oceans, et nytt søsterselskap til Secretly Canadian (Antony And Ahe Johnsons, Magnolia Electric Co, Jens Lekman med flere). De plukket ut ti låter fra sin store EP-samling, tok dem med i studio og dresset dem opp, lagde to nye spor – og resultatet ble The Broken String.

Det er slutt på den strenge definisjonen av indie, men fortsatt masser av den vagere definerte indie-sounden. De minner litt om Wilco, bare at de gjerne er noe lystigere. En låt som The News From Your Bed er en riktig sommerlåt der man aner en sekstitallsinspirasjon.

Andre låter som kan trekkes frem er The Chinatown Bus der de viser seg som dyktige låtsnekkere, med klare likhetstrekk til band som Bright Eyes. Den energiske Like Castanets og den vakre, behagelige lo-fi-låta Butterfly Nets, der Darbie Nowatka låner ut sin vokal og gir albumet en vakker kvinnelig dimensjon.

Rain og Middle Managegment, er det at på til litt power-pop i luften, og man lar seg lett rive med. Alle låtene er forresten korte, så man rekker aldri å gå lei – selv om enkelte spor er litt ensformige.

Kjøper du The Broken String får du indie pop med sommerfølelse, energi, humor og litt søtt sukkerdryss på toppen.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.