Scroll To Top

Chris Wallas soloalbum konfiskert

Store deler av Wallas soloalbum, som etter planen skal gis ut den 29. januar neste år, ble spilt inn i Vancouver og Victoria i Canada. Derfor ble et bud leid inn for å frakte harddisken som inneholder masterne trygt hjem til Wallas eget studio i Portland.

Vaktene på grensa til USA ville det imidlertid annerledes. Til tross for at alt papirarbeidet var i orden, ble harddisken konfiskert og levert videre til Homeland Securities. Det foreligger ennå ingen forklaring på hvorfor harddisken er blitt konfiskert, opplyser Walla på sin egen hjemmeside, og er lite fornøyd med behandlingen: «Hvis disken som inneholder soloalbumet ditt blir konfiskert på grensa, trenger ikke FBI å gjøre en dritt for deg. Og faktisk, det gjør de ikke, heller.»

Store deler av plata skal inneha en politisk brodd som sympatiser lite med de sittende styresmaktene i USA. Det spekuleres i om hvorvidt Homeland Securities kan ha blitt tipset om dette, og derfor tatt affære. Walla ser likevel ikke helsvart på situasjonen: «Dette er ikke en Kafka-roman, og jeg sitter ikke fanget på Guantanamo. Livet mitt er ikke så ille. Men likevel, denne situasjonen er en konkret og reell påminnelse om hva det er som driver den verdenen vi lever i: Frykt, mistro og mistanke. Og olje.»

Om skribenten

Rune Aas

kommentarer