Relanserer Biosphere

Relanserer Biosphere

Foto: Dean Chalkley

I dag dukker albumene Microgravity og Patashnik opp i norske musikkbutikkhyller i ny drakt. Ifølge plateselskapet Beatservice har de to albumene vært utilgjengelige i lang tid. I tillegg får Biosphere-filmmusikken Insomnia sin verdenslansering.

Biosphere er artistnavnet til Geir Jenssen, som regnes som en pioneer innen ambientsjangeren på begynnelsen av 90-tallet. Tromsø-mannen, med en fortid i Bel Canto, slapp Microgravity som sitt første Biosphere-soloalbum i 1991, etter først å ha spilt inn et par singler under aliaset Bleep. Oppfølgeren Patashnik kom i 1994.

Jenssen utga sitt foreløpig siste Biosphere-album, Dropsonde, i 2006.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.