Higher Class Of Lush – Kjøp, lytt og nyt

Årets heiteste norske rockhåp leser du om her! Bandet <b>Howl</b> har med <i>Higher Class Of Lush</i> begått årets beste norske album. Nemlig!

Oslobaserte Howl består av folk som har vært lenge med i rockgamet her på berget, med bakgrunn og rutine fra band som The Goo Men, BigBang og Seven, og som mest sannsynlig har vært svanger med debuten Higher Class Of Lush lenge. De har sågar allerede rukket å gjennomføre to releasekonserter uten å hatt skiven klar for utgivelse. Sånt står det respekt av. Nå er den i hvert fall her. Og for et album det har blitt.

Originale er bandet kanskje ikke, du har hørt dette før i musikken og låtene til såpass forskjellige band som Sonic Youth og U2, samt Bruce Springsteen. Likhetstrekk til sistnevnte kan ha noe med pianospillet til Espen Blystad å gjøre, med Roy Bittan-aktige pianolinjer som selv Bittan hadde vært stolt av. Leter du videre finner du tegn på påvirkning fra Rolling Stones og Television også.

Og hvorfor er så Higher Class Of Lush årets hittil beste album, lurer du kanskje på? Mye skyldes de usedvanlige sterke småmelankolske melodiene, de elegante gitarriffene, den personlige vokalen, og ikke minst de medrivende refrengene som bandet har valgt å ikke skjule under støy og effekter slik det er vanlig å gjøre nå for tiden. Her står nemlig melodiene i fokus, og tusen takk for det.

I tillegg til låtene er det også verdt å trekke frem bandet selv – disse guttene kan sitt fag – og i tillegg har medprodusentene Frode Jacobsen og Nils B. Kvam gjort en utmerket jobb. Lyden er passe skitten, slik rock av dette kaliberet nesten må være.

Det er nok av høydepunkter å trekke frem på den ti låters sterke debuten. I grunnen er det altfor mange, men skulle jeg velge så bør singelen Repeater nevnes, sammen med Silver Equals Gold, Stones-rockeren High Speed Chaser og Telephone.

Liker du ikke Higher Class Of Lush, liker du ikke rock. Så enkelt er det!

Om Dagfinn Bergesen