Live From The Rhur Triennale – Trivelig duo

Live From The Rhur Triennale – Trivelig duo

Etter tre solide studioalbum har altså Chip Taylor og Carrie Rodriguez (som for øvrig gjorde en fin figur på Down On The Farm-festivalen i sommer) besluttet å avslutte sitt samarbeid med et konsertopptak fra Tyskland som de gjorde i oktober 2005.

Chip Taylor eller John Wesley Voight som han egentlig heter (hans bror heter Jon til fornavn, ja) tør være kjent for de fleste, i hvert fall som låtskriver. Med låter som Wild Thing som The Troggs og senere Jimi Hendrix gjorde kjent, Angel Of The Morning (Juice Newton) og Try ( A Little Harder) som Janis Joplin spilte inn. Carrie Rodriguez er et mer ukjent blad, men er en dyktig felespiller og vokalist.

Duoen byr på fin og trivelig country og folk, ikke ulikt hva Billy Joe Shaver, en annen texasmann, driver på med. På Live From The Rhur Triennale – med hjelp av eminente musikere som gitaristen Bill Frisell og den magiske steelgitaristen Greg Leisz – leker de seg med gammelt Chip Taylor-materiale, låter fra duoens tre utgivelser, samt coverlåter fra Johnny Cash (Big River), Chuck Berry (Maybelline) og Merle Haggards Today I Started Loving You.

De klarer seg fint og best klarer de seg på duoens egne låter som for eksempel Must Be The Whiskey, Laredo og Red Dog Tracks, i tillegg til en magisk fremførelse av standarden Long Black Veil. Vi får også høre Angel Of The Morning i en nedstrippet og tilbakelent versjon og det hele avsluttes selvsagt med Wild Thing hvor gitaristen Buddy Miller gjester, den er bra den også, men det er vanskelig å toppe The Troggs definitive versjon. Det klarer de heller aldri.

Selv om den helt store gløden og entusiasmen mangler – konsertmagien er vanskelig å overføre til plate – er Live From The Rhur Triennale blitt en fin konsertdokumentasjon godt hjulpet av et knippe glimrende låter og en gjeng dyktige musikere.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.