Scroll To Top

A Guide To Love, Loss & Desperation – Festlig pungdyrpop

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Da The Wombats avlyste konserten på Storåsfestivalen i sommer, ble det knapt nok registrert med et skuldertrekk hos den jevne publikummer. Liverpool-bandet, med norske Tord Øverland Knudsen på bass, hadde allerede da blitt yndlinger på indieklubber hjemme i England, og kanskje var det like greit at folk her på berget ikke helt visste hva man gikk glipp av den gang.

For med albumdebuten, A Guide To Love, Loss & Desperation, beviser bandet det fansen i England allerede visste: The Wombats spiller gnistrende god og humørspredende indiepop som kan skape akutt dansefot hos noen og enhver.

Det er mye energi som skal ut, og lite rom for pustepauser når The Wombats sparker i gang showet. Men til tross for et energinivå som til tider kan sammenlignes med en hyperaktiv niåring, blir plata aldri masete. I det hele tatt er dette slitesterke saker, takket være fryktløse låtskriveregenskaper, eminent popteft og en god dæsj postpunk. Her er det mye fest og moro, selv om tekstene ofte kan være dystre og ironiske, og høydepunktene på plata står tett i tett. For eksempel er den underfundige singelen Let’s Dance To Joy Division, den heseblesende Backfire At The Disco og den små-naive School Uniforms alle låter som burde kunne kickstarte enhver fest.

Enkelt og greit, dette er catchy shit som svinger. Og for dere som lurer, er altså en wombat, eller vombat på norsk, et pungdyr som lever i Australia. I tillegg kan man lese at vombatene «er sterke, raske og kan lett velte en voksen mann». Tja, det kan jo på sett og vis være en ganske grei oppsummering for The Wombats på denne plata også.

Om skribenten

Rune Aas

kommentarer