Uppers, Downers, Screamers & Howlers – Ja til blues

Uppers, Downers, Screamers & Howlers – Ja til blues

Bak navnet Grande står kristiansanderen Kjetil Grande, en bluesgitarist de luxe som begynte å spille blues da han var femten. Nå er han blitt 28 og har i den siste tiden livnært seg i jumpbluesbandet Good Time Charlie ved siden av å spe på inntekten ved å gjøre sessionarbeid.

Kjetil Grande har etter hvert fått seg et navn som en dyktig gitarist men etter å ha lyttet til mannens debut Uppers, Downers, Screamers & Howlers er det bare å erkjenne at fyren har flere talenter. Ved siden av sitt mer enn eminente gitararbeid er Grande en imponerende vokalist og en utmerket låtskriver. I tillegg klarer han å tilføre bluesjangeren en ny vitalitet ved enkelt og greit å ikke være overvettes tro mot sjangeren. Han tilfører gjerne blueskomposisjonene anstrøk av soul, New Orleans-toner, psychobilly, ørkenrock og annet snadder som er med på å gjøre Grandes solodebut til et musikalsk fyrverkeri.

Platen er proppfull av energi og eleganse og man kan høre spor av storheter som Hendrix, Wall Of Voodoo, Stevie Ray Vaughan, Creedence Clearwater Revival og Lightnin’ Hopkins og på åpninslåten We Did It All for vi den merkelige – men vellykkede – musikalske blandingen av Rockpile, blandet med like doser Roxy Music og Scissor Sisters.

Det er ikke alt som er like vellykket, men feilene er så få og ubetydelige at det ville være av ren ondskap å pirke i manglene. I stedet er det verdt å trekke frem noen høydepunkter som allerede nevnte We Did It All, Leather Jacket Satan, Shine og ikke minst den perfekte avslutningen, Forever Brother.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.