Robert Plant og Alison Krauss til Oslo og Bergen

Robert Plant og Alison Krauss til Oslo og Bergen

Foto: Universal Music

Robert Plant og Alison Krauss har samarbeidet på det nydelige albumet Raising Sands som har solgt hele 35 000 eksemplarer i Norge.

Fotograf: Universal MusicAlison Krauss er bare 36, men har vært plateartist i mer enn 20 år. Robert Plant var som kjent volkalist i Led Zeppelin, men har hatt en lang solokarriere etter det.

Årets flotteste
Norsk presse har omtalt prosjektet som «årets flotteste plate», «en perfekt match», «et av årets absolutte høydepunkter», og har gitt den topp karakterer over hele linja.

Gitargeniet T Bone Burnett produserer jordnært, men akkurat passe rufsete, og gir både Plant og Krauss nok rom til at hver eneste lille nyanse av vokalen deres kommer frem.

Historisk
Vi kan sammenligne duoen Robert & Alison med en rekke historiske vokale duoer som Emmylou & Gram, George & Tammy eller Louvin Brothers.

Selv om de kommer fra totalt ulike tradisjoner er de ikke låst i noen av dem, og skaper en helt ny og veldig vakker sound når de synger sammen.

Låtmaterialet på plata spenner fra klassikere til moderne sanger, og har mest vekt på mindre kjent materiale av låtskrivere som Tom Waits, Gene Clark, Little Milton Campbell, Mel Tillis, Townes Van Zandt, Doc Watson, Phil og Don Everly blant andre.

Robert Plant og Alison Krauss spiller i Oslo Spektrum 18. mai, og i Bergenshallen dagen etter, 19. mai 2008. Mandag starter billettsalget til konserten i Oslo Spektrum.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.