Scroll To Top

Only Just Begun – Prikkfri forsmak

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Den unge damen med den klokkeklare og småskjelvende røsten ble først lagt merke til under fjorårets by:Larm da hun fremførte nettopp Only Just Begun kun akkompagnert av piano. Mye har skjedd både med Ingrid Olava og låten siden den gang, og produsent Frode Jacobsen fra Madrugada har gjort mye ut av låten og blant annet lagt på strykere fra Kringkastingsorkesteret.

Den vare stemmen er heldigvis der fremdeles. Det samme er pianoet. I tillegg finnes det både bass og trommer som musikalsk støtte. Only Just Begun er altså første smakebit fra et album som er ventet i butikkene i begynnelsen av mars og skulle resten av materialet være like betagende og fjellstøtt er det bare å glede seg. Dette er nemlig kvalitet. Ingrid Olava Brænd Eriksen, som er hennes døpenavn, er et talent. Hun har en nydelig stemme som passer glimrende til den såre popmusikken som har sterke islett av folk- både den amerikanske og den europeiske varianten.. Hun er en glimrende låtskriver som vet å lage sterke og innsmigrende refrenger uten at det blir påtatt sukkersøtt. I tillegg kan hun traktere et piano.

Problemet er at det er mange som opererer innenfor det samme musikalske segmentet som frøken Olava og faren for å drukne og ikke bli hørt er der. Men det ville være synd om ikke et stort antall musikkinteressert publikum ikke fikk høre dette musikalske talentet. Nå er det bare å se frem til begynnelsen av mars og Ingrid Olavas debutalbum. De høye forventningene har hun selv skapt med en nærmest prikkfri førstesingel.

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer