The Evening Descends – Oppløftende spacerock

The Evening Descends – Oppløftende spacerock

Den amerikanske spacerockgruppen Evangelicals er ute med sitt andre album The Evening Descends på platemerket Dead Oceans, to år etter den oppløftende debuten So Gone.

Oppløftende er i grunnen en passende beskrivelse på gruppens andre fullverdige studiofremstøt, også. For dette er musikk som best karakteriseres som et My Morning Jacket med månesko, spacebriller og basisferdigheter innen trolldom. The Evening Descends låter ganske enkelt ikke som så veldig mye annet der ute på markedet.

Første gang man hører på The Evening Descends blir man rett og slett overrumplet. Det skjer så mye rart i låtene – samtidig som at popsensibiliteten i alle høyeste grad i er orden – at det er vanskelig å ta det helt innover seg. Evangelicals lager popmusikk som er spesialdesignet for solsystemer vi ennå ikke har oppdaget. Vidløftig og svevende, samtidig som det er tilgjengelig og ytterst catchy. Popmusikk for viderekommende popjuniker, altså.

Et annet band som denne trioen har likheter i lydbildet med, er MGMT, Forskjellen er at der MGMT, som albumdebuterer med svært solide Oracular Spectacular i år, sier seg fornøyd med å fusjonere Prince og Flaming Lips i en dampende hitgryte, trekker Evangelicals også inn brennevinsdrevet sørstatsrock og andre mer rufsete rockinfluenser.

Hør bare på låter som How Do You Sleep?, Bellawood, Midnight Vignette, Skeleton Man, Here In The Deadlights og Paperback Suicide, og la deg rive med ut i den femte dimensjonen, der det er døgnåpne diskoteker, oppsitterpåbud og gratis børst til alle.

The Evening Descends er en plate for de som liker rocken sin marinert av verdensrom, samtidig som er det er rikelig med snodige pophooks og refrenger det er lett å like, men vanskelig å synge. Et godt utgangspunkt for din neste ferie fra virkeligheten.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.