Let It Last – Trygg og god

Let It Last – Trygg og god

De forholdsvis unge mennene (og kvinnen) i det høyst oppegående bandet Bob Haley har holdt det gående siden 2005 og har en EP, Bedroom Belongings, og en rekke singler på samvittigheten og har gjennom disse utgivelsene vist at de absolutt er å regne med når det gjelder kvalitets americana / countryrock. Forsmaken til albumet, i form av singelen Star, viste et band som også var inspirert av et mer poppreget uttrykk slik som for eksempel powerpophelten Matthew Sweet (kanskje parret med en rocka Julie Miller) pleier å uttrykke seg. Let It Last derimot har det musikalske trygt plassert i countryrocklandskapet, og der kan det godt høres at bandet trives utmerket. Her finnes det påvirkning fra Uncle Tupelo, mest på grunn av fuzzgitarene og den utemmede felen som av og til dukker opp, litt Steve Earle og Gram Parsons selvfølgelig. I tillegg mistenker jeg bandet for å ha hørt rikelig på vår egne Hellbellies og mer strømlinjet nashvillecountry

Bandets drivkraft er 3o-årige Ronny Stenberg som står for mesteparten av låtskrivingen og attpåtil tar seg av syngingen og det gjør han stort sett utmerket. Låtene holder jevnt god kvalitet og Stenberg synger dem på en helt grei måte selv om det mangler litt på kraft og innlevelse. Problemet med albumet er at låtene kan bli i tryggeste laget. Jeg mistenker dem for å ta få sjanser. I stedet trår de til med ganske så strømlinjeformet og tradisjonell countryrock i litt for glanset innpakning. Best er de når de enten drar tempo og styrke ned og leverer fine ballader eller når de skrur forsterkerne opp til elleve og trår til med overstyrte gitarer og løpske strengeinstrumenter. Og det gjør de da også innimellom. Men ofte går det i midtempo countrytakt og som aldri klarer å løfte seg over det mainstreame.

Det skorter også en del på høydepunkter. Det meste glir fint på skinner men klarer ikke å feste seg skikkelig hos lytteren. Dette tar seg imidlertid kraftig opp på slutten og nærmest de store høydene kommer de på den fengende åpningen You Want It, popsnutten Starog den (litt)gråtkvalte Heartbreaker. Her må det også legges til at Stenberg for solid hjelp fra annenvokalist og tangentspiller Solvor Velmeer som skaper fin balanse og en feminin motvekt.

Solid hjelp for Bob Haley fra musikalske ringrever som Lars Fredrik Beckstrøm (deLillos), strenegtrollmannen Lars Håvard Haugen (Hellbillies) og Line Horntvedt og det gjør sitt til at det er fint lite å utsette på musiseringen. I tillegg må resten av bandet nevnes, Tobias Bøkle (trommer), Petter Almvik (bass), Marius Kristiansen (gitar) og ikke minst felespiller Jonas Tjersland,

Tross sine mangler er Let It Last blitt et gjennomført album som selv om det mangler de klare høydepunktene, er vel verdt å investere i.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.