On Your Sleeve – Plankekjøring

On Your Sleeve – Plankekjøring

Glitter In The Gutter var Jesse Malins tredje plateutgivelse – han debuterte i 2003 med albumet The Fine Art Of Self Destruction – og etablerte sangeren og låtskriveren fra Queens, New York i det øverste sjiktet av unge og lovende artister innenfor singer / songwriter og countryrock segmentet. Mye av oppmerksomheten skyldtes helt sikkert at han omga seg med venner og kollegaer som kompisen Ryan Adams, Bruce Springsteen og Jakob Dylan, som alle på Glitter In The Gutter. I den senere tid har han turnert flittig og blant annet varmet opp for Ian Hunter.

På hans fjerde album leverer han et rent coveralbum bestående av trygge versjoner av låter fra katalogen til de gamle og etablerte Neil Young, Elton John, Paul Simon og The Ramones samt de mer samtidige The Kills og The Hold Steady. Det hele låter trygt og godt, uten at han tar store sjanser med materialet. Det føles som ren planking, spesielt er det merkbart på Looking For A Love (Neil Young) og Tom Waits I Hope I Don’t Fall In Love With You. Bedre kommer han ut på Elton Johns glimrende Harmony, Ramones hyllest til gamle dager, Do You Remember Rock’ N’ Radio og Operator ført i pennen av Jim Croce. Ellers kommer han helskinnet gjennom Russian Roulette (The Lords Of The New Church) og en grei nok, men totalt unødvendig Walk On The Wild Side. På minussiden finner vi en redselsfull Sway som totalt mangler magien til Stones og en tam og haltende Wonderful World.

Jesse Malin er en helt grei tolker som dessverre ikke tar store sjanser. Det blir i overkant mye plankekjøring og han tilfører låtene lite nytt. Det hele er spiselig og vel så det og han driter seg sjelden ut, men først og fremst får On Your Sleeve meg til å tenke på hvor gode låtene er i originalversjonene. Sånn er det stort sett alltid. Og sånn skal det også være.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.