Scroll To Top

The Evangelist – Plettfri pop

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Robert Forster faste låtskriverpartner og samarbeidspartner gjennom 25 år, Grant McLennan, døde i mai 2006, og gjorde Forster svært usikker på om han skulle legge årene inn og avslutte sin karriere som plateartist. Han må ha tenkt seg grundig om, for her er den: The Evangelist, Robert Forsters første soloalbum på tolv år. Og han valgte rett. Albumet er nemlig blitt et oppkomme av småmelankolske, men friske poplåter det er svært vanskelig å ikke like. Stilfullt og lekkert fremført er det blitt.

The Evangelist viderefører arven etter The Go–Betweens på en utmerket måte og det er fint at Grant ikke bare er med han i ånden, men at det også er gjort plass til låter han skrev i samarbeid med Forster, som for eksempel den glimrende . I tillegg han ikke frigjort seg fra hans tidligere samarbeidspartnere og gamle bandmedlemmer. Både Glenn Thompson (trommer) og Adele Pickvance (bass) har stilt opp og gjør sitt til at Forsters femte album, hans første siden Warm Nights ble utgitt i 1996, er blitt et gjennomført og så å si plettfritt popalbum.

Lydbildet er dempet og behagelig med flotte strykere, koringer og i all hovedsak akustiske gitarer som fast følgesvenn. Litt ensformig blir det bare unntaksvis og i all hovedsak låter det både pent, fengende og passe intens på platens ti låter. Aller best er Robert Forster på allerede nevnte Demon Days, Pandanus, Did She Overtake You, The Evangelist og From Ghost Town Robert Forster trenger sikkert ikke vente tolv år på å utgi sin neste plate. I hvert fall ikke om den holder like bra standard som The Evangelist

Om skribenten

Dagfinn Bergesen

kommentarer