Okavango – Litt for stillestående

Okavango – Litt for stillestående

Det er i hvert fall lite å utsette på musiseringen på Okavango. Gitarist Jørn Raknes sammen med Tom Rudi Torjussen (perkusjon) og Ole Kristian Vætten (bass), har improvisert seg frem til et album inneholdende elleve låter som er innspilt live i samarbeid med produsent Erik Honoré som også har hjulpet til med låtskrivingen og sampling. Musikalsk befinner Okavango (oppkalt etter en afrikansk elv for de som er opptatt av slikt) seg i grenselandet mellom jazz og improvisjonsmusikk. Det er vakkert og neddempet, men også dessverre i overkant stillestående til at det holder hele albumet i gjennom.

Den største mangelen med albumet er at den mangler variasjon. Tempoet og uttrykket er stort sett den samme platen i gjennom og de klarer ikke alltid å fylle komposisjonene med noe nytt, slik at de ender opp med å gjenta seg selv for mye.

Best er de når de får hjelp av Mathias Eick på trompet slik de gjør på Memorial 1 og Memorial 2 og når Jørn Raknes får boltre seg på gitaren eller lap steelen. Ellers skiller Broken Lines, med sitt noe raskere tempo og marginalt råere lydbilde seg positivt ut.

Likevel er Okavango spennende nok at det er verdt å holde et årvåkent øye med bandet i fortsettelsen

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.