Flight Of The Conchords – Morsomt

Flight Of The Conchords – Morsomt

Flight Of The Conchords kan du se på Canal+ for tiden, hvor de to naive herremennene fra New Zealand drar til New York for å bli store popstjerner. Det går selvfølgelig ikke slik. I hvert fall har det ikke skjedd til nå og det er mye som tyder på at det neppe vil skje i seriens levetid. Med en manager som ikke klarer annet enn å booke bandet til håpløse forestillinger på flyplassrestauranter og som kun har en fan- en kvinnelig sådan – er det små sjanser for at bandet Flight Of The Conchords vil gjøre det helt store.

Men serien er i det minste morsom. Ikke alltid hysterisk morsom, men den klarer som oftest å få undertegnede til å trekke på flirebåndet både en og tretten ganger. Og de er morsom på plate også. Det hele er så gjennomført at det bare er å la seg imponere og med en snål og sjarmerende naiv musikalsk blanding av smygersoul, folkpop, hip hop og elektronika, er det vanskelig å ikke bli forført. Det er ikke bare morsomt, det er bra låter på debutalbumet også.

Hyllesten til Pet Shop Boys (vi får gå ut i fra at det er en hyllest), platens høydepunkt Inner City Pressure, er blant de største høydepunktene sammen med Think About It (”I’m I a man?, technically I am”), Ladies Of The World, Robots Boom The Prince Of Parties (fin bruk av sitar og fløyte) og Mutha’uchas. Det finnes flere og det finnes selvsagt låter som er mindre morsomme og som ikke henger på den berømmelige greipen. Men de sistnevnte er heldigvis i mindretall.

Jo da, humor hører definitivt hjemme i musikk. Flight Of The Conchords er gode bevis for nettopp det.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.