A Grand Day For March Brown – En ok dag

A Grand Day For March Brown – En ok dag

March Brown fra Bærum har begge beina og vel så det plantet i popen og rocken fra syttitallet og med inspirasjonskilder som Big Star og andre powerpophelter som solid musikalsk bagasje. I tillegg viser de at de må ha lyttet flerfoldige ganger til band og artister som Son Volt, The Jayhawks og Paul Westerberg. De krydrer nemlig den radiovennlige poprocken med både mandoliner og steelgitarer og gir de refrengsterke melodiene et fint tilsnitt av amerikansk landsbygd uten at det blir countrymusikk av den grunn.

Bærumsbandet med vokalist og låtskriver Ola Aanje i spissen, og med musikalske bakgrunn i band som The Cornflakes og The Penthouse Playboys, leverer solide saker og spenner sin musikk fra det neddempende og folkaktige på åpningen til Silver Drops til det mer alternative uttrykket på Picture. Og på andrelåten With My Head To The Ground har de gjort en av de beste powerpop-låtene undertegnede har hørt på lenge, og jeg vet hva jeg snakker om. I hvert fall mener jeg det selv. Den burde bli en hit, men blir det selvsagt ikke.

Ellers er debuten preget av å være en smule for variert i kvaliteten og lider etter hvert av manglende særpreg. De har laget noen sterke refrenger og noen gitarriff som sitter som et skudd, men det er litt for vanskelig å skille dem fra resten av horden av band som opererer innen samme segment. De er flinke karer og de vet å håndtere et musikkinstrument, men det skorter altså litt på egenart og det berømte lille ekstra som kunne løfte låtene enda noen hakk.

Likevel er det ikke ille det March Brown serverer på A Grand Day For March Brown. Her er det nok av popperler og vindskjev americana til å vare sommeren gjennom. March Brown er absolutt et navn å se opp for i fremtiden.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.