City That Care Forgot – Finfin medisin

City That Care Forgot – Finfin medisin

City That Care Forgot er Dr John And The Lower 911 rytmesterke hyllest til byen han er så glad i som gjorde ham til den han er og som ble så sterkt ødelagt av orkanen Katrinas herjinger. I Tillegg er det også en slags påminnelse om hvor lite som ble gjort fra Bush-administrasjonen for å hjelpe til med oppbyggingen av byen og hvor passiv øvrigheten var i hjelpe ofrene og de etterlatte.

For mange er Dr John og New Orleans det samme – uten forkleinelse for Allan Toussaint, Professor Longhair eller Louis Armstrong for den saks skyld, men for undertegnede er det Dr John som har hatt den sterkeste posisjonen som formidler av byens kruttsterke musikalske gryte eller Jambalaya, om du vil. Helt siden tidlig femtitallet har doktoren levert sitt heksebrygg av funk, psykedelisk rock, blues og jazz med utgangspunkt i den fargerike byen ved elven Mississippis utløp.

Heksebrygget er fremdeles det samme og det er fremdeles ikke vanskelig å la seg bergta. Her er det blåsere og rytmesterke perkusjoner som driver de dansevennlige låtene fremover. Og i front synger fastlegen med like skjelvende og slepende stemme som han alltid har gjort. City That Care Forgot byr også på et uttall gjester og blant andre Eric Clapton, Willie Nelson og Ani DiFranco gjør alle sitt til at det blir fest i stua.

Nå er ikke dette albumet blant Dr Johns beste. Til det blir det for ujevnt og til dels tamt. Men likevel er det nok av høydepunkter, som Dream Warrior, Black Gold, Stripped Away og tittelkuttet, til at det blir så pass livlig at man kan overse de mindre engasjerende låtene som er til stede på den tretten sangers lange platen. Det er med andre ord ikke for sent å skifte fastlege.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.