Categories: Plater

Døgenikt – I sofaen med Lars Beckstrøm

Lars Beckstrøm har tidligere vært medlem i de Lillos, og har skrevet flere av bandets største hits. Han har også vært soloartist i flere år, men har nå altså dannet denne kvartetten. Et meget vellykket valg, for dette låter bra.

At Beckstrøm er en stor låtskriver, kommer tydelig fram på Døgenikt. Sangene er varierte, til tider morsomme, andre ganger mer dystre og ettertenksomme. Beckstrøm skriver om alt – om ting som opptar de fleste, men også om totalt bisarre ting som kanskje ingen har tenkt på før. Det hele gir albumet et spennende og variert innhold, og burde være noe for en hver smak. Musikken er for det meste akustisk, med god bruk av instrumenter til å framheve teksten og gi det helhetsinntrykket som hever albumet til et høyt nivå.

Albumet starter veldig de Lillos-inspirert, med Sofaen Din. En lystig liten sak som fanger interessen og gjør at en får lyst til å høre videre. Så følger noen sanger som går mer i retning visesang – mer Ole Paus. De er mer dystre og ettertenksomme.

Døgenikt er en veldig jazzpreget sang. Man får en følelse av å sitte i et røykfylt kjellerlokale, mens bandet spiller på scenen. Så skifter det brått til Fortuna. Dette er en skikkelig sjømannsvise. Man kan nesten høre bølgeskvulpet og lyden av vinden i seilene. Det er noe av dette som gjør albumet så bra. Tekst og musikk flyter sammen på en måte som danner musikalske bilder som gir føde til fantasien. Man kan leve seg inn i den og drømme seg bort.

Samme hva man ellers hører på av musikk, vil man sannsynligvis finne noe man liker på dette albumet – det har det meste, og gir en god følelse når man hører på det. Man blir glad, trist og ettertenksom på en gang. Sangene flyter inn i hverandre uten at det blir kjedelig, de har variasjon men danner likevel en helhet. Man får en ro og kan lene seg tilbake og bare nyte. Bare skli ned i Sofaen Din, skru opp volumet og la tankene fly.

Stine Paulsrud

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago