Zombiene vender tilbake

Zombiene vender tilbake

Foto: Tony Briggs/allmusic.com (under)

Fredag 26. september får Trondheims-publikummet oppleve The Zombies på Royal Garden Hotel. Dagen derpå står veteranene på scenen på Parkteateret i Oslo. I skrivende stund er det fremdeles ledige billetter til begge arrangementene.

The Zombies ble stiftet i St. Albans i England i 1962, og var den gangen sentrert rundt låtskriverne Chris White og Rod Argent, samt vokalist Colin Blunstone. Bandet fikk etter hvert en viss kommersiell suksess med singelene She’s Not There og Tell Her No, men slo aldri helt igjennom. Derfor gikk zombiene hvert til sitt i 1967. Ironisk nok fikk de sin største hit, Time Of The Season, nesten ett år etter at bandet var oppløst. Avskjedsplaten Odessey & Oracle regnes i dag av mange som en av tidenes beste albumutgivelser.

Fotograf: Tony BriggsDe siste årene har Argent og Blunstone turnert under navnet The Zombies, og tidligere i år spilte de på Rockefeller i Oslo. Set-listen består denne gangen både av The Zombies-klassikere og låter fra de to zombienes solokarrierer.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.