Nytt Radiohead-album på vei

Nytt Radiohead-album på vei

– Vi har de fleste låtene klare, og drar til Japan om et par uker for å legge siste hånd på verket, forteller bassist Colin Greenwood til BBC6 Music. Radiostasjonen intervjuet bandet i forbindelse med Mercury Music Awards-nominasjonen tidligere denne uken.

I 1993 ga engelskmennene ut et ikke spesielt interessant debutalbum, Pablo Honey, men deretter gikk utvikling i et forrykende tempo. I 1995 kom klassikeren The Bends, og to år senere fulgte OK Computer – som raskt gjorde Radiohead til et av verdens største band.

Den massive kommersielle suksessen gjorde at bandet valgte en ny retning på de to neste albumene, Kid A og Amnesiac. I 2007 overrasket Radiohead musikkindustrien ved å utgi sitt nye album, In Rainbows, digitalt, og dessuten la fansen selv bestemme hvor mye de ønsket å betale for nedlastningen.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.