Wilco, Weezer, KoC, Young Knives…

Wilco, Weezer, KoC, Young Knives…

Foto: Øystein Fyxe (KoC)

Wilco, med ex-Uncle Tupelo-mann Jeff Tweedy i spissen, er i gang med å spille inn sitt åttende studioalbum – og det fjerde på plateselskapet Nonesuch. Mens forrige album, det meget lyttbare Sky Blue Sky fra 2007, var en ganske rett-fram-innspilling, skal det kommende albumet ligge mer opp mot Wilcos artistiske høydepunkt; Yankee Hotel Foxtrot fra 2002. Vi snakker mye overdubs og annen studiosnacks, med andre ord. Utgivelsen kommer etter planen i butikkene til våren.

Weezer, som ga ut sitt såkalte røde album tidligere i år, skal rett fra turnéavslutning til studio for å gjøre klar sin sjuende langspiller. Dette er nye toner fra et band som tidligere gjerne har latt det gå både tre og fire år mellom hvert studioalbum. Årsaken er at vokalist Rivers Cuomo igjen får skrivehjelp av sine bandkolleger – som han gjorde på forrige album. Superprodusent Jacknife Lee hentes atter inn for å dra i spakene. Om vi får nok et ”fargealbum” gjenstår imidlertid å se.

Fotograf: Øystein FyxeFullt så produktive er våre egne Kings of Convenience (KoC) ikke. Nærmere fire år har gått siden bergensernes elegante Riot On An Empty Street, men nå er Erlend Øye og Eirik Glambæk Bøe igjen i studio sammen. Ingen slippdato er foreløpig satt for det som blir KoCs tredje eller fjerde album , avhengig av hvordan du velger å telle. De to har brukt de siste årene til å jobbe med sideprosjekter som Whitest Boy Alive og Kommode.

Britene i The Young Knives viser en imponerende produktivitet. Debutalbumet kom i 2006, året etterpå relanserte de en utvidet EP, og i år kom Superabundance. Nå er Oxford-trioen allerede i gang med en ny langspiller, som har fått arbeidsnavnet Royal Daylight. Som om ikke dét var nok, så er gutta også i gang med å skrive en bok om det harde turnélivet.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.