Kanskje Kinks-comeback

Kanskje Kinks-comeback

– Vi er tre fjerdedeler på vei mot et comeback. Det eneste som står i veien er at broren min var svært syk for en tid tilbake, sier Ray Davies i et intervju med BBC. Broren Dave, som var bandets hovedgitarist, fikk slag i 2004.

I intervjuet fastholder Davies at det ikke blir aktuelt med et comeback av nostalgiske årsaker alene, og at planen med gjenforeningen er å lage ny musikk sammen.

The Kinks ble stiftet av brødrene Davies i London i 1963 – opprinnelig som The Ravens – og ble gjennom deler av 60-tallet nevnt i samme åndedrag som The Beatles og The Rolling Stones. Bandet slo igjennom med singler som You Really Got Me og All Day and All of the Night på midten av 60-tallet, men ble av ukjente grunner bannlyst i USA i fire år.

Dermed tapte The Kinks sitt største marked samt en viktig påvirkningskilde, og langsomt ble gruppen oppfattet som stadig mindre vesentlig av sin samtid. Likevel rakk de å lage udødelige låter som Sunny Afternoon, og albumklassikere som Face to Face og The Village Green Preservation Society, før de gradvis forsvant i obskuriteten. Da britpopen ble den dominerende sjangeren på midten av 90-tallet, ble The Kinks løftet opp som en viktig inspirasjonskilde for band som Oasis og Blur.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.