Sergeant Petters høstsoundtrack

Sergeant Petters høstsoundtrack

Foto: Knut Åserud/sgtpetter.com

– En grå, våt og litt kald høstdag er prima. Det er jo når høsten kommer at det er finfint å sitte innendørs og klimpre, lytte, lese, se film og spise noe jævlig godt, fastslår Sergeant Petter.

– Hva er en god høstlåt?
– En god låt er vel en god låt uansett hvilken årstid det er. En god høstlåt kan altså være den gladeste pop, så vel som en trist liten satan av en vise. Noen låter knytter jeg dog mer til høsten enn til andre årstider. Dette fordi jeg forbinder enkelte låter med noe som skjedde om høsten – eller rett og slett fordi platen kom ut da.

– Høsten er kjent som høysesongen for gode konserter i Norge. Hva
har du tenkt til å få med deg denne høsten?

– Det er ikke så mye jeg har sett meg ut, men tenker det blir et og annet å få med seg på CMJ-festivalen i New York (21. – 25. okt, red anm). Håper i alle fall å få med meg The Broken West og Juliana Hatfield der.

– Hva står på planen for artisten Sergeant Petter denne høsten?
– Først og fremst er planen å gjøre ferdig albumet jeg holder på med. Etter planen skal det utgis over nyttår. Ellers blir det turnering i inn og utland sammen med Professor Pez og The Royalties, forteller sersjanten fra Bergen, som tidligere har høstet ros i Panorama for utgivelsene It’s A Record, Monkey Tonk Matters og A Mid-Tempo Frenzy.

Her er Sergeant Petters høstsoundtrack:

1. Jack TeagardenAunt Hagar’s Blues
Av en eller annen grunn er dette en låt jeg aldri blir lei av. Prima vare fra gamle dager.

2. AcetoneAll You Know
Fantastisk band som jeg har inntrykk av at alt for få kjenner til. Desverre tok frontmann Richie Lee repern på seg selv for noen år tilbake. Du verden som jeg skulle ønske han kunne ha fortsatt å lage musikk.

3. Joe HenryMean Flower
Rett tog slett vakkert. En av herr Henry sine aller fineste viser. Fjorårets plate, Civilians, klatret forøvrig svært høyt på min Best of 2007-liste.

4. Bobby CharlesBefore I Grow Too Old
Herlig vise fra en herlig gammel traver. Kisen som skrev See You Later, Alligator i sin pure ungdom levert virkelig sakene på det selvtitulerte mersterverket fra 1972.

5. Dinosaur Jr.In A Jar
Hi-hat-en til Murph høres ut som et helvetes regnvær. Finfint å ha i ørene når en spaserer i Bergen en våt høstdag. Det gjelder for så vidt hele platen You’re Living All Over Me. En av mine favorittplater.

6. Leon RussellIf The Shoe Fits
Fra klassikeren Carney. ”Can we get in for free, my girlfriend and me. We like the band but hate to pay.” Fengende saker dette her gitt.

7. Daryll-AnnSheeszalitch
Mine venner fra Nederland leverte noe vanvittig på albumet Weeps fra 1996. Denne låten er et av høydepunktene. Slentrende og herlig lett-psykedelisk stemning fra begynnelse til slutt.

8. The Rolling StonesCool, Calm & Collected
Ingen lister uten å ha med verdens beste band. Her viser heltene virkelig hvilket lekent og fint band de var i sin storhetstid.

9. Professor LonghairBig Chief
På med danseskoene, dette svinger som bare fy. Pianomesteren fra nydelige New Orleans flesker til med en av sine klassikere.

10. Afghan WhigsMy Enemy
Denne var alltid siste låten ut av høyttalerne på vorspiel hos meg siste halvdel av 90-tallet. Derfor må den også være siste låten ut på denne lett lille samlingen. Deilig energisk høstmusikk.

Del ditt eget høstsoundtrack med oss her

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.