The Grand Turn – Hallo, melankoli

The Grand Turn – Hallo, melankoli

Medlemmene i Stavanger-baserte Third Avenue har en relativt solid fortid i ymse band og prosjekter. Pianist og bassist Svein Kersbergen peker seg mest ut i den sammenhengen, med fartstid i duoen Sleepyard. Det er også han som har skrevet de fleste låtene på denne plata, ofte godt hjulpet av den andre halvparten av Sleepyard, nemlig broder Oliver.

Solid er også hva en kan kalle The Grand Turn, hvor Third Avenue velvillig serverer melankolsk pop som ser bakover til 60- og 70-tallet. En Bacharach-aktig åpning er med på å sette en lun stemning, som gir bud om at de neste 45 minuttene skal tilbringes i godt selskap. Det tar imidlertid ikke lang tid før lengselen og melankolien kommer snikende fram under teppet med andrelåta Obligations Of Reality, mens nostalgifaktoren etterhvert slår til med full nerve.

Tidvis er det riktig så trivelig, men omtrent midtveis i plata begynner et og annet gjesp å komme fram. Låtmaterialet Third Avenue varter opp med er upåklagelig pent, men også litt vel uspennende til tider. Her opereres det ofte i lavt tempo, men paradoksalt nok er det også her at en finner mesteparten av platas bedre spor, blant annet den dystre, Lennon-aktige Ten To Fastlane, og Hello Intuition som har en viss bismak av Crosby, Stills & Nash.

Til tross for en plate som til syvende og sist blir litt for anonym, viser likevel Third Avenue lovende takter og potensiale nok til at de fort kan bli en gjeng å regne med etterhvert.

Rune Aas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.