Vignetting The Compost – Ut i naturen

Vignetting The Compost – Ut i naturen

Bibio, eller Stephen Wilkinson som han egentlig heter, er en kar som er glad i naturen og hans nære tilnytning til det landlige gjør seg sterkt gjeldende på prosjektets tredje album. For her er det rikelig med samplinger og lydopptak av lyder som hav, fuglekvidder og annet skummelt som hører til ute i naturen. I tillegg er navnet Bibio navnet på yndlingsfluen til faren som visstnok skal ha gitt mye fisk på deres regelmessige fisketurer til Wales.

Bibio er en selvlært multinstrumentalist fra West County, Storbritannia som tidlig fattet interessen for elektronisk musikk og band som for eksempel Aphex Twin og som også førte ham til universitet i London hvor han studerte ”Sonic Arts”. Så det er fint lite å utsette på hans kvalifikasjoner.

Hans sammenblanding av elektronika og britisk folk med den akustiske gitaren i sentrum er sterkt fremtredende på Vignetting The Compost og skaper fine og vakre stemninger albumet i gjennom. Naturlige lydcollager og gitarklimpring er det musikalske hovedtemaet og Bibios (eller Stephen Wilkinsons) noe skjøre og tandre stemme bærer låtene så vidt det er. Ikke det at det vokale er det mest fremtredende ved platen, det er de lange instrumentale passasjene som utgjør hoveddelen av Vignetting The Compost

Det er fint og vakkert og svært stemningsfullt, men det skorter en del på fremdrift og variasjon. Noen låter bare er der uten at de har så mye mål og mening ved seg og forsvinner lett i mengden av likelydende, og noen ganger likegyldige, melodier. Stemningene og humøret er det samme langspilleren i gjennom og gjør det hele en smule kjedelig i lengden. Men som små idylliske musikalske hjelpere frem mot sommeren og turer i skog og mark fungerer det stort sett veldig godt.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.