Peter Gabriel får Polarprisen

Peter Gabriel får Polarprisen

Bilder fra http://www.polarmusicprize.org/

Polarprisen, som er Sveriges gjeveste musikkpris, blir delt ut til artister med et bredt spekter i musikken, alt fra pop til klassisk musikk. Prisen ble opprettet i 1989 av nå avdøde Stig ”Stikkan” Anderson. Navnet på prisen stammer fra Andersons plateselskap Polar Records. Anderson selv skrev seg inn i pophistorien med gullskrift som tekstforfatter på en rekke av ABBAs største hits.

Ifølge juryens begrunnelse er det Peter Gabriels arbeid som musikalsk grensesprenger som først og fremst er årsaken til hederen. Peter Gabriel har ikke bare hatt en viktig innflytelse på utviklingen av populærmusikk – han har redefinert hele konseptet, heter det i juryuttalelsen. Abreu og Gabriel får også prisen for deres arbeid innen samlesjangeren world music.

Peter Gabriel og José Antonio Abreu får hver én million svenske kroner. Prisen vil bli presentert av Kong Carl Gustav XVI på seremonien i Stockholms Konsert Hall, 31. august.

Tidligere vinnere av Polarprisen: Sir Paul McCartney, Sir Elton John Pink Floyd, Ravi Shankar, Led Zeppelin og Joni Mitchell.

Thomas Sundstrøm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.