Jay Bennett er død

Jay Bennett er død

Den allsidige musikeren og arrangøren var mest kjent som medlem av det amerikanske bandet Wilco, men har også vært medlem av Titanic Love Affair, et powerpop- band som høstet mange lovord, men som ikke solgte all verden med plater. Han begynte i Wilco i 1994 i forbindelse med bandets turne i forbindelse med Wilcos debutalbum A.M og deltok videre på albumene Being There, Mermaid Avenue (i sammarbeid med den britiske artisten Billy Bragg), Summerteeth og Yankee Hotel Foxtrot. Etter uenighet med bandets frontmann Jeff Tweedy forlot han Wilco i 2001.

Han har også blitt flittig brukt som studiomusiker og bidrar blant annet på utgivelser av Sheryl Crow, Allison Moorer, Jellyfish og countrylegenden Billy Joe Shaver. Han har videre utgitt fire soloalbum, The Palace At 4 A.M (2002), Bigger Than Love (2004), The Beloved Enemy (2004) og The Magnificent Defeat (2006). Han var også i gang med ferdigstillelsen av et femte album, Kicking at the Perfumed Air da han så altfor tidlig døde bare 45 år gammel.

Han var i den senere tid plaget med en dårlig hofte, men hadde problemer med å få nok midler til å dekke en nødvendig operasjon og var også i konflikt med angående manglende royalties, blant annet i forbindelse med bandets film I’m Trying To Break Your Heart.

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.