Praktfull innpakning

Praktfull innpakning

Oslo Spektrum, 17. juni 2009

Da det nye Metallica-albumet Death Magnetic endelig så dagens lys, strålte fansen av glede for bandets tripp tilbake til 80-tallet. Albumet viser hvor villige bandet er til å se tilbake i tid ved å sette sammen deres tidligere riffstruktur, men samtidig å modernisere det slik at det får et nytt perspektiv. Og flere av platens aller ypperste spor ble fremført i Spektrum.

Syv glitrende åpningsminutter med That Was Just Your Life viser en genial kordprogresjon, og er samtidig en vegg av lyd som slår imot deg. Uttrykket er øsende og kraftfullt, samtidig som det er utfordrende for øret. Både denne og den geniale The End Of The Line føyer seg naturlig inn i gruppas glimrende katalog. Komposisjonene er eksperimentelle og oser av vitalitet. Og bandet har få hemninger når det kommer til å inkorporere ulike stilarter i en og samme låt.

Den rektangulære scenen, det futuristiske interiøret og lysene underbygger de ulike stemningsfasettene legendene reiser. Lekkert opplyst av kister som senkes og heves i sentrum av arenaen, gir sceneoppsettet en effektiv nærhet til publikum.

Med en såpass ekstravagant katalog, skulle det bare mangle med en variert sporliste. Selv om Load ikke ble representert – kanskje bandets mest undervurderte plate – ble det ikke noen ubalansert låtliste, selv om de også presenterte en del fra deres eldre utgivelser. Som selvfølgelig står øverst på ønskelisten for en metalentusiast. Vi får likevel takke og bukke for at bandmedlemmene bygget konserten rundt de ferskeste komposisjonene.

De mildt sagt uimotståelige perlene Harvester of Sorrow og The Four Horsemen kan stå øverst på hyllen som to av bandets aller beste låter. Broken, Beat and Scarred er en metrisk spennende komposisjonen med en uimotståelig midtsekvens som sender fansen ut i ekstase. Det ligger spesielle evner bak å stadig gjøre nye generasjoner musikkpublikummere til uforbeholdne disipler.

Etter obligatoriske Nothing Else Matters og Enter Sandman ville applausen ingen ende ta. Dette var en feiring av metalens aller største band. Og konsertens siste spor, Seek and Destroy, avrundet en svært helhetlig aften.

Når slutten ankommer, kan man ikke gjøre annet enn å glise når du vet at du har en billett til Metallica i juli.

Setlist: That Was Just Your Life, The End Of The Line, Harvester Of Sorrow, The Four Horsemen, One, Broken, Beat And Scarred, Cyanide, Sad But True, Turn The Page, All Nightmare Long, The Day That Never Comes, Master Of Puppets, Fight Fire With Fire, Nothing Else Matters, Enter Sandman, Overkill, Jump In the Fire, Seek and Destroy

Thomas Sundstrøm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.