Michael Jackson er død

Michael Jackson er død

Foto: Herb Ritts

Jackson ble i all hast sendt til et sykehus i Los Angeles torsdag 25. juni, etter at han fikk et illebefinnende i sitt hjem i Bel Air. Kjendisavisen TMZ erklærte Jackson død torsdag kveld, og dette ble utover natten bekreftet av seriøse medier som CNN og BBC.

Michael Jackson ble født i den lille byen Gary i Indiana i 1958, og allerede som 5-åring hadde han sine første offentlige opptredener. Etter hvert slo han igjennom på plateselskapet Motown sammen med sine brødre i gruppen Jackson 5, med hitlåter som ABC, I Want You Back og I’ll Be There. Allerede i 1972 kom første soloplaten, men kunstnerisk nådde han ikke de store høydene før slutten av 70-tallet. I 1978 ble han endelig kvitt sin voldelige og manipulerende far, som inntil da hadde vært den tidligere barnestjernens manager. Året etter kom kritikerroste Off the Wall, som la til rette for Michael Jacksons formidable suksess på 80-tallet. Posisjonen som verdens største popstjerne ble ettertrykkelig sementert med Thriller i 1982 og Bad i 1987.

Etter dette begynte Jacksons stjerne å falle. Mannens mange angivelige ansiktsoperasjoner ble raskt et yndet tema i pressen. Enda verre ble det i 1993, da artisten ble beskyldt for å ha forgrepet seg på en mindreårig gutt. Denne saken endte i et forlik i 1995, men popkongens karriere fortsatte å bli preget av utenommusikalske unoter, inkludert to bisarre ekteskap, en dyr krig mot plateselskapet Sony og rykter om at Jackson var nedsyltet i gjeld. Økonomi var sannsynligvis også et viktig motiv for at Michael Jackson tidligere i år bestemte seg for å holde en serie comebackkonserter, til tross for skrantende helse. Men så langt kom han aldri.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.