100 nye fra Guided By Voices

100 nye fra Guided By Voices

I november, altså i god tid før julehandelen, utgis Guided By Voices-boksen Suitcase 3: Up We Go Now. Som navnet antyder er dette den tredje utgivelse i en serie. Den første boksen, Suitcase: Failed experiments and Trashed Aircraft, kom ut i 2000, mens Suitcase 2: American Superdream Wow ble utgitt i 2005. Også denne gangen er det snakk om 100 demoer, uutgitte låter og andre snodigheter.

Ingen vet nøyaktig hvor mange låter Guided By Voices spilte inn fra bandet ble stiftet i Dayton, Ohio i 1985 og til de ble oppløst i 2004, men det spekuleres i at det finnes flere tusen låter som aldri har blitt utgitt på noen av gruppens 16 studioalbum og tallløse singler, EP-er og liveplater.

Guided By Voices har endret bandoppsettet en rekke ganger gjennom sin lange karriere, men hjernen bak gruppen, hyperproduktive Robert Pollard, har alltid stått i sentrum. Etter 2004 har Pollard utgitt en rekke soloalbum, i tillegg til å sette i sving musikalske prosjekter under navn som Circus Devils og Boston Spaceships. Senere i sommer kommer det som ifølge vår opptelling må være mannens 17. soloalbum, ved navnet Elephant Jokes. Platen har allerede høstet positive anmeldelser i internasjonale medier.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.