Rebel Knight Sam – Ikke konger enda

Rebel Knight Sam – Ikke konger enda

Oslobaserte The Marble Kings, med låtskriver Øyvind Ange og vokalist Simen Loe i spissen, har dratt frem de fleste tilgjengelige (og så litt mer) triksene i den berømte poplæreboka på bandets debutalbum. Rebel Knight Sam. Her finner vi i rikt monn vokalharmonier, håndklapp, ringlende gitarer, vare strykere og ivrige blåsere slik man gjerne hørte det fra popheltene fra sekstitallet.

Albumet er spilt inn i Athletic Sound i Halden av veteranprodusent Kai Ø. Andersen og det er fint lite å utsette på produksjonen. Litt statisk og forutsigbart til tider kanskje, men alt i alt, helt greit. Låtskriver Ange og resten av bandet avleverer ti poplåter med passe intensitet og trøkk og byr lytterne på uptempo powerpop- låter som åpningslåten Revolution? Til mer neddempet orkestrert pop på for eksempel hyllesten til Lou Christe (kjent låtskriver og artist med en rekke hits på samvittigheten) logisk nok kalt Lou Christie og Soapbubbles.Det er lite å utsette på selve det musikalske. Det er glimrende spilt og vokalist Simen Loe kan unektelig synge, men han mangler til gjengjeld en smule personlighet og særegenhet i uttrykket. Til tider kan det bli kjedelig med den klare, men likevel flate stemmen.

Et annet problem er at mange av de ellers helt greie låtene ikke er i stand til å ta av. Og selv om det ikke skorter på gode anslag og melodier, mangler det lille ekstra. Det flyter greit av gårde og det bygges opp mot noe storslått og kraftfullt som altfor sjelden dukker opp. I stedet flater sangen ut uten at melodien blir løftet frem. Det kunne også vært på sin plass, selv om det høres en smule umoderne og bakstreversk ut, med et klarere og sterkere refreng her og der.
.
Det finnes håp og som tidligere skrevet er det gode anslag og melodier i rikt monn på Rebel Knight Sam og det lover absolutt godt for fremtiden. Skal man trekke frem noen musikalske godbiter fra debutalbumet- og hvorfor ikke? – så kan det være verdt å nevne åpningskuttet Revolution?, Soapbubbles, Hometown Prophets og den neddempede balladen The End Of The World har mye bra i seg.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.