Legendarisk klubb åpner dørene igjen

Legendarisk klubb åpner dørene igjen

Band On The Wall ligger i Manchesters Northern Quarter, som siden klubbens storhetstid har blitt en fasjonabel bydel. Utestedet har røtter tilbake til 1865, da puben the George and Dragon ble grunnlagt på samme sted. I 1937 ble puben til et musikksted, som raskt fikk navnet Band On The Wall på grunn av den lille scenen bandene måtte spille på.

På 70-tallet fikk klubben nye eiere, og siden den gang har tusenvis av band og artister i alle slags sjangre stått på scenen. For fem år siden ble imidlertid dørene stengt, tilsynelatende for godt, hovedsakelig fordi bygningen var fullstendig nedslitt. Nesten 50 millioner offentlige kroner er blitt pløyet inn for å sette bygningen tilbake i stand. I tillegg til konsertsted huser lokalene nå også et platestudio og en kafe.

Joy Division spilte flere av sine tidligste konserter her, noe som er blitt dokumentert for ettertiden i boken Factory: The story of the record label. Det samme gjelder the Buzzcocks og the Fall. I tiåret som fulgte har blant annet Simply Red, som den gangen het Frantic Elevators, hatt sitt utspring fra Band On The Wall. Björk hadde også noen av sine første konserter i England i Manchester-klubben.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.