Now Breathe – Ikke hold pusten!

Now Breathe – Ikke hold pusten!

Produsent Kyrre Fritzner har vært med å produsere en plate som i større grad enn Knutsens tidligere americana-pregede lyd nå er nærmest en ren popplate. Og selv om sangene viser at Knutsen kan sitt fag, må en spørre hvor øyeblikkene i sangene er som får deg til å spole tilbake eller gå inn i dørkarmer?

Fra første sang ut, The Way it Will Always Be, setter ironisk nok Knutsen standarden for resten av skiva: Første sang traver forbi like ubemerket som sangen etter og etter der igjen, og først når plata er gjennomspilt, merker du at sangen tar slutt. Til å være en popplate er den overraskende lite variert, og selv om Knutsen er solid og dyktig i sitt uttrykk, så klarer aldri Now Breathe å ta pusten fra deg. Og selv om Sacred Hearts består av Pål Hausken på trommer, Magne Vestrum på bass og Lars Lundevall (deLillos) og Rune Helland på gitar, klarer ikke dette stjernelaget å løfte plata forbi et middelmådig nivå.

I et intervju med Stavanger Aftenblad snakker Knutsen om hvor mye bedre han liker dette tredjealbumet, at en artist eller et band trenger minst to plater til å modne og finne seg selv. På dette albumet har Knutsen funnet en sound han er komfortabel med, men denne blir kanskje en litt for behagelig hvilepute og selv om han har en klar stil, mangler plata variasjon og høydepunkter.

Men blir den forutsigbar? Now Breathe har få låter som skiller seg ut, og lytteopplevelsen bryter aldri ut i spontan entusiasme. Men, det betyr ikke at det er en dårlig opplevelse sådan, og om den ikke gjør det passiv, så kan den gjøre deg nysgjerrig, nettopp etter å finne et lite øyeblikk på en lang togtur.

Siw Hildebrand

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.