Slutt for a-ha

Slutt for a-ha

Det norske suksessbandets endelikt bekreftes i en pressemelding fra Universal Music.

Som en forklaring skrives det at «…Med det kritikerroste og kommersielt vellykkede nye albumet ‘Foot of the Mountain’ har bandet vist at de er relevante også i 2009. Nå ønsker bandet å gi seg mens de er på topp.»

a-ha fikk eventyrlig internasjonal suksess på 80-tallet med singelen Take On Me og den påfølgende platen Hunting High And Low. Nordmennene kom i Guinness Rekordbok i 1991, etter å ha spilt en konsert på Maracana Stadium i Rio de Janeiro for nesten 200.000 betalende tilskuere. I 1999 ble gruppen gjenforent etter flere år med interne stridigheter.

Siste sjanse til å se a-ha på en norsk scene blir 4. desember 2010 i Oslo Spektrum.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.