Norsk musikk inntar Eurosonic

Norsk musikk inntar Eurosonic

Eurosonic Noorderslag, som arrangeres i Groningen i Nederland 14. – 16 januar 2010, er en av Europas største og viktigste musikkbransjefestivaler for konsert- og festivalmarkedet. Rundt 120 festivaler og nærmere 3000 bransjedelegater deltar på Eurosonic, mens 250 band viser seg frem gjennom showcaser, ifølge en pressemelding fra Music Export Norway.

Blant de norske innslagene på Eurosonic Noorderslag finner vi Annie, Donkeyboy, The Megaphonic Thrift og Ungdomskulen. Tidligere år har Eurosonic ifølge Music Export Norway vært et viktig internasjonalt springbrett for artister som Kaizers Orchestra, Katzenjammer og Casiokids. Festivalen har også vært med på å lansere karrieren til band som Franz Ferdinand.

Her er de norske artistene på Eurosonic Noordenslag:
Annie
Audrey Horne
Mari Boine
diskJokke & band / diskJokke DJ
Donkeyboy
Harrys Gym
I Was A King
Jarle Bernhoft
Keep of Kalessin
Major Parkinson
The Megaphonic Thrift
Monolithic
Noora Noor
Pony the Pirate
Rockettothesky
Shining
Sivert Høyem
The Low Frequency in Stereo
Sereena Maneesh
Ungdomskulen
Wardruna

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.