Gravlegger Cash-serie

Gravlegger Cash-serie

Karrieren til Johnny Cash var for alvor på vei inn i solnedgangen da han på begynnelsen av 90-tallet ble kontaktet av Rick Rubin, en produsent som inntil da var mest kjent for sitt arbeid med blant andre Run-D.M.C, Public Enemy og Red Hot Chili Peppers. På Rubins platelabel American utga Cash en serie med akustiske og nedstrippede album med egne og andres låter, deriblant Nine Inch Nails, Tom Waits, Soundgarden, Beck, U2, Nick Cave og Depeche Mode.

Det er bred enighet om at American-serien var med på å rehabilitere artisten og legenden Johnny Cash. Førstealbumet American Recordings kom i 1994, og ble etterfulgt av Unchained i 1996, Solitary Man i 2000 og The Man Comes Around i 2002. Da Cash døde i 2003 etter lang tids sykdom, hadde han spilt inn nok sanger til både boksen Unearthed, salmesamlingen My Mother’s Hymn Book og A Hundred Highways. Materialet til den kommende platen ble spilt inn i månedene før Cashs død.

Foruten en tidligere uutgitt Cash-låt, I Corinthians: 15:55, inneholder albumet Ain’t No Grave coverlåter som For The Good Times av Kris Kristofferson, Redemption Day av Sheryl Crow
og Tom Paxtons Can’t Help But Wonder Where I’m Bound.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.