Caught In A Life – Playmomen på helium

Caught In A Life – Playmomen på helium

Dette albumet solgte til platina nesten umiddelbart etter at det kom ut, og lik det eller ikke – Donkeyboy har skrevet seg inn i norsk popmusikks historie. Ambitions begynte som en trivelig låt som dukket opp på radioen i fjor vår, og selv musikkredaksjonen i P3 kunne umulig ha forutsett hvilken landeplage den og Donkeyboy kom til å bli da de A-listet den. Hele 12 uker lå den på toppen av VG-lista og ble deretter dyttet ned én plass av sin egen singel, Sometimes. Dermed skrev de historie ved å være det første norske bandet som har holdt de to øverste plasseringene samtidig.

Albumet Caught In A Life hviler tungt på de to hitsinglene, mens resten av sangene forsvinner litt i en strøm av kastrerte vokaler og lett synthpop. Det er som å høre M’Pete fra Boyzvoice på helium på et Pet Shop Boys-album, og det blir slitsomt å høre gjennom en hel plate når lydbildet er såpass repeterende og simpelt. At de ble valgt til å varme opp for a-ha i England nylig bare bekrefter at enkelte fenomener fra 80-tallet ikke er like død-og-begravet som man skulle tro. Magne Furuholmens keyboard ikke ligger under Kheopspyramiden, men lever ennå…i Drammen!

Likevel byr debuten på gjennomsnitts bra popmelodier. På tittelsporet – det mest behagelige på platen, ligger toneleiet lavere enn på resten av plata, så man orker å lytte litt og oppdager at Donkeyboy har potensiale. Og vi får bare håpe at innen album nummer to kommer ut, har testiklene falt på plass og vi slipper å bekymre oss for at krystallet i stuen skal knuse.

Siw Hildebrand

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.