Keep Your Friends Close – Flottings!

Keep Your Friends Close – Flottings!

Nevn The Basics og det vil mest sannsynlig ikke ringe øredøvende bjeller hos det norske platekjøpende publikum. Og det er i grunnen litt synd. Det australske trekløveret Kris Schroeder (bass/vokal), Tim Heath (gitar/vokal) og Wally De Backer (trommer/vokal) leverer på bandets sjette album fengende, oppegående og melodirike popsnutter det er vanskelig å få fjernet fra øregangen. Og det er i all hovedsak svært positivt.

For det er et solid håndverk gutta leverer og låtene driver fremover uten at de møter på de helt store fartsdumpene. De har heldigvis forstått mantraet om at ”song is king”(copyright Rick Nielsen fra Cheap Trick) og fremfører budskapet uten tull, store distraksjoner og de fleste sangene på under fire minutter. I tillegg er det verdt å nevne at gutta uttvilsomt har hatt utbytte av skstraundervisningen på skolen i sang med vekt på harmonilære. Flink å spille er de og. At de har stjålet om ikke alt, men mye, fra læremestre som Crowded House og andre likesinnende for så være. Det er nemlig lov i popbransjen.

Jevnt over er dette bra greier og de setter tonen med den positive (tross tittelen) Fear Of Failure som lett kan skape allsang på grensen og den like fine With The Ship. Ellers må låter som The No.1 Cause Of Death Amongst Youth Today, den smått eksperimentelle The Executioner og den vakre Keep The Door Open nevnes I positive ordelag. Og når de avslutter i det akustiske hjørnet med All Or Nothing er det ikke noe annet å gjøre enn å ta av seg hatten eller andre klesplagg og klappe og skrike (forsiktig) ”mer”

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.