Categories: Plater

Container – Vokalcocktail

Container består av Fridtjof Nilsen og Fredrik Wallumrød. De har jobbet sammen i lang tid som produsenter, musikere, låtskrivere – i tillegg til etter eget utsagn å ha vært sjelefrender hele livet. Den første erfaringen her kommer godt med når Container gir ut sin første plate – og den sjelelige kontakten er god å ha når det lages et så lekent, uforutsigbart album, med en ny vokalist for hvert spor.

Ved siden av Nilsen og Wallumrøds kreativitet bak spakene er det utvilsomt vokalene som er ryggraden i dette prosjektet. De har da også fått med seg et stjernelag bestående av Thom Hell, Venke Knutson, Maria Mena, Øyvind Osa (El Caco), Jarle Bernhoft (Span), Susanna Wallumrød (søster), Simen Lund (Howl), Andreas Prestmo (Lukas Kasha), Lucy Swann, Shaun Bartlett, Robert Post og skuespiller Ingrid Bolsøe Berdal. Alle nevnt, ingen glemt – unntatt Fredrik Wallumrød som også har en gjesteopptreden bak mikrofonen.

Selv om det er mye kjent og avholdt her får man noe ganske annet enn forventet med Container. Det er ikke bare skuespilleren som beveger seg i ukjent terreng. Vokalistene trer tidvis langt utenfor sitt vanlige musikalske domene. Albumet er mye mørkere enn man normalt forbinder med artister som Maria Mena og Venke Knutson. De kommer begge ut av sin eksperimentelle flørt med æren i behold, og vel så det. Knutsons lyse stemme står seg riktig bra på den lett psykedeliske Apple og er sammen med Robert Posts åpningsspor og outsideren In My Bed med skuespilleren på vokal undertegnedes favoritter.

Denne cocktailen av et album anbefales herved for å gjøre vinterkveldene enda mørkere, og for å piffe opp inntrykket ditt av din favoritt (eller det motsatte) vokalist.

Sjekk ut hjemmesiden for en musikalsk smak.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago