Categories: Plater

MTV Unplugged – Strømløs Dylan

At fyren har talent, er det ingen tvil om, og han står (også for meg) som en av de absolutt store låtskrivere. Denne MTV-produksjonen viser seg som et produkt hvor Dylan fremstår som en akseptabel sanger (!) som faktisk kler denne produksjonen utmerket.

Denne er det mulig å høre på for oss som til vanlig ikke klare å fordøye hans stemmeprakt, uten at det skjærer skrikende nedover ryggmargen. Låtutvalget får meg også til å nikke gjenkjennende, og får meg saktens til å nynne med på enkelte spor.

Jeg vet at han i tillegg til de utvalgte her også har et stort knippe låter som gjerne burde ha vært med på dette produktet for å gjerne gi platen en bedre dekning av plateartisten Bob Dylan, men dette er tross alt ikke ment å være et «Best Of»-album, så derfor godkjenner jeg utvalget.

Denne utgaven av Dylan bekrefter også at dette er en av de beste konsertene som hittil har kommet i MTV-serien Unplugged, med mulig unntak av Nirvana’s fra i fjor som er den absolutt beste i serien. Jeg vil nesten påstå at skal du kun ha én Dylan-plate i samlingen din, så bør det bli denne såsant du ikke er en svoren tilhenger fra før av.

Paul A. Nordal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago