Categories: Plater

Shine – Kvinnen i sort…!

I motsetning til flere jevnaldrende P4-lyttere, har jeg alltid vært en smule skeptisk til artister som gjør det bra blandt dét publikummet. Derfor var det en svært hyggelig opplevelse å sitte seg ned med Shine, som allerede fra første strofe virker svært så overbevisende. Mary Black er tydeligvis noe mer enn en vanlig syngedame! Alt i alt serverer Mary Black en svært så ordinær form fr popmusikk; ispedd litt fra countrysjangeren og selvsagt(!) diverse instrumenter (fløyter, etc.) som stammer fra den irske folkemusikken. Når komposisjonene attpåtil er av ypperste merke (ingen selvskrevne, men pytt, pytt når Richard Thompson og Tonio K. har bidratt).

Mary Black er en av Irlands ledende artister på hjemmemarkedet, og jeg kan til en viss grad skjønne hvorfor hun selger mer enn U2 og Sinéad O’Connor hos sine landsmenn. Shine presenterer oss for en moden og stilsikker artist som vet å dra det beste ut av en komposisjon. Arrangementene er først og fremst produsent Larry Klein’s verk, men også Mary selv fortjener honnør for lekker fremførelse.

Det er virkelig på tide med et internasjonalt gjennombrudd, rett og slett fordi det er lenge siden jeg har hørt en bedre plate som bør gå hjem hos de fleste aldersgrupper.

Paul A. Nordal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago