Shine – Kvinnen i sort…!

Shine – Kvinnen i sort…!

I motsetning til flere jevnaldrende P4-lyttere, har jeg alltid vært en smule skeptisk til artister som gjør det bra blandt dét publikummet. Derfor var det en svært hyggelig opplevelse å sitte seg ned med Shine, som allerede fra første strofe virker svært så overbevisende. Mary Black er tydeligvis noe mer enn en vanlig syngedame! Alt i alt serverer Mary Black en svært så ordinær form fr popmusikk; ispedd litt fra countrysjangeren og selvsagt(!) diverse instrumenter (fløyter, etc.) som stammer fra den irske folkemusikken. Når komposisjonene attpåtil er av ypperste merke (ingen selvskrevne, men pytt, pytt når Richard Thompson og Tonio K. har bidratt).

Mary Black er en av Irlands ledende artister på hjemmemarkedet, og jeg kan til en viss grad skjønne hvorfor hun selger mer enn U2 og Sinéad O’Connor hos sine landsmenn. Shine presenterer oss for en moden og stilsikker artist som vet å dra det beste ut av en komposisjon. Arrangementene er først og fremst produsent Larry Klein’s verk, men også Mary selv fortjener honnør for lekker fremførelse.

Det er virkelig på tide med et internasjonalt gjennombrudd, rett og slett fordi det er lenge siden jeg har hørt en bedre plate som bør gå hjem hos de fleste aldersgrupper.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.